in rural Nottinghamshire  
spacer
 
   

Village Hall Maplebeck, Management Committee

 

Minutes of Meeting held on 18th May 2014

Present:  Julie, Jane, Allen, Jenny, Brendan, Sue, Bob, Derek.
Apologies: Tom

Further to the VHC meeting held on 13th May 2014, the meeting was held to address some remaining issues in respect of the proposed colour scheme.

Derek had consulted with the architects as follows:

The colour scheme board was reviewed.

Main Hall:

1. It was confirmed that the colour scheme had started with the blue of the existing chairs, which was repeated in the curtain fabric. (It was possible that the additional chairs could be a contrasting colour...no decision yet; but the available colours are very limited).

2. The recommended internal door colour from the selected door manufacturer was Polyrey E026 Emeraude (in fact a better match with the curtain fabric).

3. Regulations require a colour contrast between the switches and sockets and walls. The recommended complementary colour was Magnolia (BS08B15). The magnolia has a hint of orange which is picked up in the maple floor.  (DVS would again confirm that this contrast was adequate).

4. The ceilings should be white to reflect as much natural light as possible.

5. The concern about colour warmth had been addressed through the large expanse of maple flooring and, in addition, the magnolia walls.

6. The hall cupboard would be in magnolia satin finish.

This scheme was unanimously approved.

Entrance lobby, toilets, kitchen:

1. The internal door colour Polyrey E026 Emeraude was recommended throughout, including the cleaner's cupboard doors.

2. Recommended colours for the IPS and sink splashbacks were:  the original "Jive", with safer alternatives "Willow" and Eucalyptus".

The scheme with "Jive" was approved by a majority. (7 for, including TC, and 2 against). 
(It was noted that at current prices the "Jive" panels would cost about £170 per toilet to change).

Privacy:

Jane expressed concern about privacy, for certain hall activities, in respect of the gable end window and sliding / folding doors.
The gable end window was specifically designed to encourage residents to join in activities that they could see going on.
Blackout blinds were required for any activity that required use of the projector screen and venetian and vertical slat blinds did not provide blackout. It was suggested that the gable end blind could be partially lowered and the single curtain, which would be stored against the right hand wall, could also be partially drawn. If in practice for certain activities this proved inadequate, then the issue would be re-visited.

The next meeting to be held as arranged on 17th June 2014

Posted 28/07/2014


  spacer  
Top Website B-Right Net © 2010-2018